Žganci, pura, palenta, kačamak, kako god ga zvali, je preukusno tradicionalno jelo ovih krajeva. Nekada je to bilo sirotinjsko jelo, ali vremena su se promijenila i žganci su danas rado viđen gost na stolovima.
Brzo se pripremaju, vrlo su zdravi i ukusni.
Recept za ovo jelo vrlo je jednostavan i prije svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme mijenja samo jedan sastojak - maslac.
Maslac daje žgancima posebnu notu i vjerujemo da će vam se kombinacija okusa jako svidjeti.
Sastojci
- 4 šalice vode
- 1 žličica soli
- 1 šalica žutog kukuruznog brašna
- 3 žlice maslaca
Priprema
Ulijte vodu u lonac i posolite pa pustite da voda prokuha.
Kad voda prokuha, polako uz stalno miješanje dodajte kukuruzno brašno.
Smanjite vatru i neprestano miješajte dok voda ne ispari i brašno se dovoljno zgusne.
Posudu maknite s vrućeg štednjaka, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Žgance poslužite tople uz svježi sir ili kiselo mlijeko, predlaže Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Brzo se pripremaju, vrlo su zdravi i ukusni.
Recept za ovo jelo vrlo je jednostavan i prije svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme mijenja samo jedan sastojak - maslac.
Maslac daje žgancima posebnu notu i vjerujemo da će vam se kombinacija okusa jako svidjeti.
Sastojci
Priprema
Ulijte vodu u lonac i posolite pa pustite da voda prokuha.
Kad voda prokuha, polako uz stalno miješanje dodajte kukuruzno brašno.
Smanjite vatru i neprestano miješajte dok voda ne ispari i brašno se dovoljno zgusne.
Posudu maknite s vrućeg štednjaka, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Žgance poslužite tople uz svježi sir ili kiselo mlijeko, predlaže Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Sastojci
Priprema
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas